Клоп: Ситуацията със Салах е напълно разрешена, бъдещето му не зависи от мен

Ситуацията със Салах е напълно разрешена, бъдещето му не зависи от мен. Това заяви мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп по отношение на случилото се с голямата звезда на тима край страничната линия по време на гостуването на Уест Хем. Египетският нападател на мърсисайдци се канеше да се появи от резервната скамейка, когато между него и германския наставник на отбора възникна напрежение.

Клоп обаче потуши всичко след срещата в Лондон, приключила при равенство 2:2, а днес бе категоричен, че проблем между него и голмайстора на "червените" няма. "Ситуацията е напълно разрешена. Няма никакъв проблем. Познаваме се от много дълго време и се уважаваме толкова много, че можем спокойно да разрешим случилото се абсолютно независимо от шума, който идва от медиите. Ако печелехме и вкарвахме голове, това нямаше да се стане, тъй като Мо нямаше да бъде на пейката, така че, разбира се, всичко това можеше да бъде избегнато", каза германецът и добави по отношение на бъдещето на египтянина:

"Играчът е невероятен, но не смятам, че аз съм човекът, който трябва да говори за това. Въпросът е за други хора и за самия Мо. Аз съм грешният човек, който да коментира бъдещето. Просто се опитвам да осигуря основата. Тези решения ще бъдат взети от други хора".

Относно предстоящия двубой с Тотнъм в неделя, 5 май, от 18:30 часа българско време, който ще бъде предпоследен за Клоп на "Анфийлд", след като специалистът обяви по-рано през годината, че това е последният му сезон начело на мърсисайдци. "Очакваме добър съперник. Те поставиха под напрежение Челси, които вкараха головете си в точния момент. Ако не се защитаваш по правилния начин срещу Тотнъм, те ще те надиграят. Те могат да направят промени и имат опции за това. Ще започнат ли със Сон на върха на атаката или на крилото? Винаги може да се види ясна футболна идея. Трябва да сме подготвени за това и ще трябва да се защитаваме много компактно. Те имаха подобен сезон на нашия - може би те са си мислели, че ще станат шампиони, но се борят сега за място в Шампионската лига", допълни Клоп и каза още:

"Не мога да забравя първия мач срещу Тотнъм. Саймън Хуупър бе четвърти съдия в предишния двубой с Евертън и не можех да си го избия от главата (б.ред - отменения гол на Луис Диас). Искаме да спечелим този мач поради 500 различни причини. Начинът, по който загубихме тогава, е само една от тях". /БГНЕС