Марко Ройс напуска Борусия Дортмунд след края на сезона

Атакуващият полузащитник на Борусия Дортмунд Марко Ройс ще напусне клуба в края на сезона, след като двете страни са стигнали до взаимно съгласие да не удължават договора му, разкри самият той.

34-годишният Ройс, който се присъедини към Борусия през 2012, където прекара и десет години като част от академията на "жълто-черните", вкара 168 гола и даде 128 асистенции за 424 мача с екипа на Дортмунд. Ройс бе капитан на отбора в продължение на пет години до 2023. С Борусия Ройс е двукратен носител на Купата на Германия, но не съумя да стане шампион на страната, след като през изминалата кампания Дортмунд изпусна титлата в последния ден от сезона. Все пак, футболистът има възможност да си тръгне от "Сигнал Идуна Парк" с триумф от Шампионската лига, където "жълто-черните" имат аванс от един гол след първия полуфинален сблъсък с Пари Сен Жермен.

"Клубът и аз взехме решение да не удължаваме договора. Прекарал съм повече от половината ми живот в този клуб. Горд съм и съм щастлив, че играх толкова много години тук. Нямам думи. Важно е първо Вие, феновете, да разберете и заради това, че все още имаме голяма цел пред себе си. Искаме да отидем на "Уембли" (б.ред - за финала в ШЛ) и да върнем трофея в Дортмунд", каза Ройс във видеообръщение.

Тимът пътува до Франция за реванша във вторник, надявайки се да стигне първи финал в надпреварата от 2013-а насам. Дортмунд спечели единствения си засега трофей през 1997 година. Борусия в момента е на пета позиция в Бундеслигата, при три оставащи кръга до края. /БГНЕС