Ню Йорк и Индиана си уредиха среща в 1/2-финалите на Изток

Ню Йорк Никс затвори серията от първи кръг на Източната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА) с Филаделфия 76-ърс, след като надви съперника със 118:115 в тяхната зала в мач номер 6.

Над всички за победителите традиционно бе Джейлън Брънсън, който завърши с дабъл-дабъл - 41 точки и 12 асистенции. Останалите четирима играчи на нюйоркчани от стартовата петица също приключиха с двуцифрен точков актив - най-резултатен от тях бе Донте Дивинченцо с 23 пункта, следван от О Джи Ануноби (19), Джош Харт (16, който добави 14 борби и 7 асистенции) и Айзея Хартенщайн (14).

За Филаделфия камерунският център Джоел Ембийд се отчете с дабъл-дабъл - 39 точки и 13 борби. 20 от пейката добави Бъди Хийлд, по 17 пункта реализираха Кели Убре-младши и Тайрийз Макси, а с 16 точки завърши Никола Батум, но усилията им се оказаха недостатъчни за тима на Ник Нърс.

На полуфиналите Ню Йорк ще се изправи срещу Индиана Пейсърс. Играчите на Рик Карлайл спечели шестия мач с Милуоки Бъкс с категоричното 120:98 у дома.

Пейсърс изковаха успеха с балансирано нападение, като шестима минаха границата от 10 точки, а най-резултатни бяха Оби Топин и Ти Джей Макконъл съответно с 21 и 20 пункта. За Бъкс, които отново бяха без голямата си звезда Янис Адетокумбо, завърналият се Деймиън Лилард вкара 28 точки, а по 20 наниза Брук Лопес и Боби Портис, но "елените" са аут от битката на Изток. Мач номер 1 между Никс и Пейсърс е в понеделник вечер в Ню Йорк.

В другия полуфинал в конференцията, водачът в схемата Бостън Селтикс чака победителя от двойката Кливланд Кавалиърс - Орландо Меджик, където "кавалерите" имат аванс от 3-2 победи. /БГНЕС