София Вергара: Майчинството е изтощаващо

В интервю за People София Вергара разкрива защо не е искала да има деца от бившия си съпруг Джо Манганиело: според слуховете това е била основната причина за развода им в допълнение към желанието ѝ да се съсредоточи върху кариерата си.

Според нея идеята да има деца в този брак не може да се нарече добро решение. "Има неща в живота, които може да изглеждат като добри идеи, но не са", казва 51-годишната актриса.

"Аз и преди съм била майка. Знам какво означава да бъдеш добра майка или да се опитваш да бъдеш най-добрата, която можеш да бъдеш, да даваш най-доброто от себе си, а това изисква много жертви, изисква много енергия", каза тя.

В същото време актрисата заяви, че уважава желанието на други жени да имат деца след 50-годишна възраст, но смята, че това не е нейният път. "Напълно уважавам желанието да станеш майка след 50-годишна възраст. Но заради кариерата ми, начина ми на живот и начина, по който беше бракът ми, не смятам, че е честно да доведа дете на този свят, защото няма да мога да се раздавам на 100 процента", обясни Вергара.

Преди това Вергара заяви, че не иска да бъде "възрастна майка". "Бракът ми се разпадна, защото съпругът ми беше по-млад от мен, искаше да има деца, а аз не исках да бъда стара майка. Не смятам, че това е справедливо спрямо детето. Уважавам тези, които го правят, но това вече не е за мен. Почти съм в менопауза, това е естественият ход на нещата." Въпреки това тя е готова да се сближи с деца, при условие че те са нейни внуци - децата на сина ѝ от първия ѝ брак с Джо Гонзалес, Маноло, 32 г.

София Вергара и Джо Манганиело обявиха развода си след седемгодишен брак през юли миналата година. След това медиите започнаха да обсъждат различни причини: сред предположенията беше и това, че София Вергара не иска да води спокоен семеен живот, а търси публичност и иска да прави кариера./БГНЕС