Вучич с пореден език на омраза към България

Сръбският президент Александър Вучич не пропусна да намеси България в отрицателен контекст при поредното си интервю, предаде БГНЕС.

По време на интервюто за държавната телевизия РТС Вучич коментира предстоящата резолюция в ООН за геноцида в Сребреница. Масовото клане в този босненски анклав бе извършено от босненските сръбски сили ръководени от генерал Ратко Младич и Радован Караджич през юли 1995 г. За броени часове там са избити над 9000 души. До момента са идентифицирани телата на около 8800 от тях. Те са погребани в Поточари край Сребреница.

"Днес към резолюцията (за Сребреница, бел.ред.) се присъединиха Естония, Люксембург и естествено нашите съседи България и Хърватия", каза Вучич. Според него западните държави "не се интересуват от различното мнение, но дават акъл на останалите за демокрация, а самите те живеят в условия на едно мнение".

"Те създадоха в света и в региона атмосфера срещу сръбския народ... в цялата тази отвратителна атмосфера Сърбия не се изложи... Нашата задача е да се борим за нашата държава", каза още Вучич. /БГНЕС