Автогол, вратарски грешки и 3:1 за Арсенал в дербито с Ливърпул

Арсенал удари лидера Ливърпул с 3:1 на "Емирейтс" в голямото дерби от 23-ия кръг на английската Висша лига и му нанесе първа загуба за първенство от 30 септември миналата година.


Столичани поведоха в 14-ата минута. Хаверц влезе в наказателното поле и стреля, но Алисон спаси. Топката обаче бе отклонена към Сака, който на опразнената врата се разписа. В следващите минути домакините продължиха да бъдат по-опасният от двата отбора на терена.

В добавеното време на първата част Ливърпул стигна до гол след груба грешка на "артилеристите". Диас се възползва и чукна топката успоредно на голлинията и кълбото рикошира в ръката на Габриел Магаляеш и влезе във вратата за 1:1.

В началото на втората част Ливърпул показа различно лице и създаде набързо няколко ситуации за гол посредством опасни центрирания и изстрели отдалеч. "Артилеристите" отговориха с опасен изстрел на Йодегор след добри индивидуални действия, при който обаче Конате блокира, а отбитата топка мина с малко покрай страничния стълб.


В 67-ата минута се стигна до ужасяваща грешка на Ливърпул. Изритана напред топка от Габриел, която Ван Дайк гардира. Алисон излезе, но се размина с нея и Мартинели се възползва, за да я прати в опразнената врата.

Мак Алистър за пореден път стреля опасно от границата на наказателното поле в 76-ата минута, но и в този случай неточно. Две минути преди края на редовното време пък Ибрахима Конате беше изгонен.

Това обаче не беше краят. В 92-ата минута Тросар влезе в наказателното поле и завърши между краката на Алисон за 3:1. /БГНЕС