Бюджетът за „Жокера 2“ е 200 млн. долара

Все още остават няколко месеца до излизането по кината на продължението на филма "Жокер" на Тод Филипс от 2019 г., но знаем едно нещо за него: съобщава се, че бюджетът му е огромен.

Бюджетът на предстоящия филм "Жокера: Folie à Deux е 200 млн долара, съобщи IGN.

Това означава, че бюджета на практика се е утроил в сравнение с първия филм, който е струвал около 60 милиона долара.

Според източници Хоакин Финикс получава 20 млн. долара за повторната си роля на титулярния герой на DC, а Лейди Гага, която ще се превъплъти в образа на Харли Куин, получава 12 млн. долара за ролята си.

Макар че тази цифра от 200 млн. долара е голяма, "Жокера" беше огромен успех за Warner Bros. през 2019 г., така че не е изненада, че студиото ще иска да инвестира много в продължението. Освен че получи многобройни отличия и стана шестият най-печеливш филм за годината, той беше и първият филм с рейтинг R, който надхвърли 1 млрд. долара в боксофиса.

Той също така следва тенденцията, при която филмите-блокбъстъри, особено тези за супергерои, увеличават бюджета си. Друг филм на DC, "Светкавицата", се провали миналата година при бюджет от около 300 млн. долара. Междувременно "Чудесата" на Дисни също постигна разочароващи боксофис резултати при бюджет от около 274,8 млн. долара.

Въпреки че Жокера беше замислен като самостоятелен филм, през 2022 г. беше обявено продължение, заедно с новото заглавие и потвърждението, че Филипс отново ще се завърне като режисьор на филма. Първият поглед към Харли Куин на Гага се появява през февруари 2023 г.

Последната актуализация дойде под формата на няколко снимки, които Филипс сподели в профила си в Инстаграм в Деня на влюбените миналата седмица, на които са Финикс и Гага. Най-вече снимките включваха едно изображение на двойката, която танцува на нещо, което изглежда като сценична постановка на покрива, в съответствие със съобщенията, че продължението ще бъде мюзикъл.

„Жокера: Folie à deux" ще бъде пуснат по кината на 4 октомври. /БГНЕС