Джеймс Камерън ще снима нов филм за Терминатора

"Games Radar" предостави информация за предстоящ рестарт на франчайза за Терминатора, режисиран от Джеймс Камерън.


Камерън е споделил пред "Dell Tech World", че е започнал да пише сценарий за филм за Терминатора, но иска да види как ще се "развие изкуственият интелект, преди да продължи", което може да има меко казано плашещи последици.

Въвеждането на изкуствен интелект в рестартирането на "Терминатор" на Джеймс Камерън отваря цял нов свят от възможности за франчайза и ще излъжем, ако кажем, че не сме любопитни и малко развълнувани от тази промяна в посоката. С други думи, действието на новия филм за Терминатор вероятно ще се развива в средата на сенчеста война между хората и машините.

Тъй като изкуственият интелект е толкова горещо обсъждана тема в наши дни, логично е Джеймс Камерън да иска да изследва тази територия във филма за Терминатора. Казват, че изкуството подражава на живота, и като се има предвид колко вездесъщ започва да става изкуственият интелект в ежедневието ни, не можем да не се запитаме какво би се случило, ако тази технология попадне в неподходящи ръце. В миналото сме виждали филми, които изследват тази територия ("Специален доклад", "Матрицата"), но можем да кажем, че не сме я виждали в епичния мащаб, който Джеймс Камерън е способен да представи във филма за Терминатора.

През 2023 г. технологията е достигнала до степен, която не бихме могли да си представим преди десетилетия. Тъй като Джеймс Камерън не бърза и чака перфектния момент, който да преследва по отношение на това как изкуственият интелект ще се впише във филма за Терминатора, знаем със сигурност, че визията му ще има значителна дълбочина. Все пак става дума за ума, който ни даде "Аватар".

Джеймс Камерън ни донесе първите два филма за Терминатора: "Терминатор" и "Терминатор 2: Денят на Страшния съд". Последният се смята за един от най-великите екшъни, създавани някога, и за това има основателна причина. Но след това имаше поредица от продължения, на които Камерън не беше сценарист или режисьор (въпреки че продуцира "Тъмна съдба") и които не се представиха добре в сравнение с първите две части.

Разрастването на изкуствено интелигентните технологии в съвременната култура може да се окаже точно този катализатор, от който се нуждаем, за да се доразвие това, което направи оригиналните филми за Терминатора толкова емблематични. /БГНЕС