Японец официално подписа договор с Ливърпул

Ливърпул официално привлече халфа Ватару Ендо от Щутгарт, обявиха от английския клуб. Японският национал е подписал "дългосрочен договор" и е третото попълнение на мърсисайдци за сезона. Ендо ще носи №3 в Ливърпул.

"Моя мечта бе да играя във Висшата лига и се радвам, че един от най-големите клубове в света я сбъдна", заяви японският национал, който има 133 мача и 15 гола в четирите си сезона с екипа на Щутгарт. Той е изиграл 50 двубоя за Япония.

Ливърпул се насочи към услугите на Ендо, след като не успя да се пребори с Челси за подписите на Мойсес Кайседо (Брайтън) и Ромео Лавиа (Саутхемптън).

Ватару Ендо може да играе и като централен защитник, но е използван предимно като дефанзивен халф. Капитанът на националния отбор на Япония е поредното ново попълнение на полузащитната линия на Ливърпул през това лято след Алексис Макалистър и Доминик Собослай.

През лятната пауза мърсисайдци остнанаха без петима от своите халфове: Фабиньо (Ал Итихад), Джордън Хендерсън (Ал Етифак), Джеймс Милнър (Брайтън), Наби Кейта (Вердер) и Алекс Окслейд-Чембърлейн (Бешикташ). /БГНЕС