Ким Мехмети: По политически убеждения Еди Рама е "сърбин" колкото и Вучич!

Неведнъж досега премиерът на Албания е критикувал официална София заради отношението й към Македония и македонския народ. Нещо, което може да изненада само тези, които още не са разбрали, че по политически убеждения и възгледи той е заклет „сърбин” и като такъв гледа около себе си с „очите” на официален Белград.


Това каза пред Агенция БГНЕС известният македонски публицист и журналист от албански произход Ким Мехмети по повод скандалното изказване на премиера на Албания Еди Рама в Блед, в което той сравни отношението на България към РСМ с това на Русия към Украйна.

Ако не беше така, той отдавна щеше да е разбрал, че проблемът за Македония надхвърля нейните неразбирателства с България: че и тя гради настоящето си върху основите на "сръбския" ум, т.е. на естествените „врагове“ на македонците - албанци и българи и техните естествени "протежета и братя" - сърбите!

Тоест, ако днешният албански премиер не беше заслепен от любовта си към "братята" сърби, той отдавна щеше да е разбрал, че албанците нямат причина, а още по-малко изгода да прекъсват вековните си приятелски отношения с българите и то заради РСМ, докато тези, които са мнозинство тук, дори и днес укрепват своя етнически гръбнак чрез лозунгите "Смърт на шиптарите" и "Само мъртвият шиптар е добър шиптар!" "

Но така или иначе трябва да се отбележи, че критиките на албанския премиер към официална София надхвърлят личната му политическа слепота и разкриват истината, че до голяма степен в официална Тирана политическият часовник е спрял в момента, когато Албания се управлява от емисарите на Москва и Тито, според които в тези райони има само един център с регионално влияние - Белград!

Да, отношението на премиера на Албания към българо-македонските неразбирателства, както и перверзната му "защита" на РСМ, само разкрива истината, че и днес Албания до голяма степен е завладяна от тези, които не са се освободили от сръбските истини, тези, които също виждат интересите на своя албански народ през „очите” на сръбския ум. / БГНЕС