Михайлов: Ако не се проведе мачът България - Унгария, страната ни я грози изключване от УЕФА

"Ако община Пловдив реши, че стадион "Христо Ботев" не може да приеме футболната евроквалификация България - Унгария, последствията за българския футбол биха били ужасни". Това обяви президентът на БФС Борислав Михайлов пред БНТ във връзка с неяснотата около предстоящата евроквалификация.

"Затова апелирам към хората от които зависи това нещо, да проявят здрав разум и да разрешат да се играе, защото тогава и Ботев Пд ще спре да играе футбол въобще, и Локо Пд и всички отбори. Едно такова неотдаване на стадион е като отказ от организиране на спортно състезание, което означава, че държавата не е помогнала на федерацията да си организира мача, което означава намеса, което означава изключване от УЕФА. Не говорим само за лишаване на отборите от участие в европейските турнири, тук говорим за блокиране в рамките на доста дълъг период на целия футбол в България. Това е немислимо, няма причини да се случи това, това би било абсолютна катастрофа", заяви Михайлов.

Към момента Община Пловдив все още не е възложила провеждането на мача на стадион "Христо Ботев", а до двубоят остава три дни - той е насрочен за четвъртък от 19:00 часа. /БГНЕС