Милан обърна Нюкасъл и прати ПСЖ на осминафинал в Шампионска лига

Пари Сен Жермен се промъкна в 1/8-финалите на Шампионската лига благодарение на Милан. Френският гранд стигна само до 1:1 при гостуването си на Борусия Дортмунд, което означаваше първо място в група F за тима от Германия. В другия мач Нюкасъл поведе в Англия срещу "росонерите" и се доближи до втората позиция в крайното класиране. Гостите от Италия обаче направиха обрат до 2:1.


Така те се изравниха с ПСЖ по точки - 8. Заради по-добри показатели в преките двубои парижани финишираха втори. За Милан остана третото място, което праща в елиминациите на Лига Европа. Нюкасъл остана четвърти и съответно отпада.

На "Сигнал Идуна Парк" и двата тима пропиляха куп отлични голови положения пред първото полувреме, преди Карим Адейеми да открие резултата за домакините в 51-ата минута. Той се възползва от прецизен пас на Никлас Фюлкруг и не сгреши пред вратата на съперника. Гостите изравниха само пет по-късно чрез Уарен Заир-Емери, който получи асистенция от звездата Килиан Мбапе, чието попадение в 76-ата пък беше отменено поради засада след намеса на ВАР. Това беше първи гол на 17-годишния Заир-Емери в Шампионската лига.

В Англия Жоелинтон изведе Нюкасъл напред в 33-ата минута, а в 59-ата Кристиан Пулишич възстанови равенството. Шест минути преди края Самуел Чуквуезе направи обрата пълен, но това не беше достатъчно за италианците, за да продължат напред в турнира.

В директен спор за второто място в група Н Порто разби с 5:3 Шахтьор Донецк и последва лидера Барселона на 1/8-финалите в Шампионската лига.

С експериментален състав актуалният носител на трофея Манчестър Сити би 3:2 Цървена звезда в Сърбия. Така английският тим стана вторият след испанския гранд Реал (Мадрид) с победи и в шестте мача от груповата фаза, която тази вечер се проведе да последен път то този начин. От следващия сезон ще има нова формула.

Всички резултати:

Група Е

Атлетико Мадрид - Лацио 2:0

Селтик - Фейенорд 2:1

Група F:

Борусия Дортмунд - Пари Сеп Жермен 1:1

Нюкасъл Юнайтед - Милан 1:2

Група G:

Цървена звезда - Манчестър Сити 2:3

РБ Лайпциг - Йънг Бойс 2:1

Група Н:

Порто - Шахтьор Донецк 5:3

Антверп - Барселона 3:2./БГНЕС