Петър Ганев: Левски продължава да е в будна кома

Левски продължава да е в будна кома и ако продължава да стои това състояние, не ни чака нищо по-различно от случващото се през последните 10 години, обяви бившият член на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев след Общото събрание на акционерите на „синия“ клуб, предаде репортер на БГНЕС.

„Беше казано, че Боримиров вече не е временен изпълнителен директор и тъй като се справя чудесно, което аз не споделям, остава за постоянно“, заяви още той.

Ганев разкритикува работата на ръководството на клуба: „Аз лично не виждам какъв ход да предприема. Привържениците трябва да кажат своето мнение. Към ноември отпадаме от всякакви възможности за титла. Ще видим докъде ще стигнем за Купата, след което и почти никакъв шанс за голям трансфер, който да ни помогне да си изчистим дълга. Това направи Мъри. Мъри направи така, че на терена да играят играчи, при трансфери на които можем да ударим цялата главница и тя да изчезне. Шест месеца това е абсолютно невъзможно. Абсолютно невъзможно е да продадем играч, който да погаси значителна част от дълга към НАП“.

Относно думите на Наско Сираков срещу БФС, Ганев заяви: „Не е моята роля да казвам какво се е случило на Общото събрание. В момента не съм в някакви управителни органи. Най-вероятно до края на деня няма да получите по-детайлна информация от управляващите клуба, но нека да видим. Надявам се някой да излезе и да говори“.

„Не, не е имало такъв въпрос“, каза той относно темата за треньора.

Той каза защо според него на Общото събрание е имало по-малко акционери, отколкото миналата година: „Оценката за ръководството и вярата в клуба си личи от отстъплението от стадиона. Виждаме го по брой продадени абонаментни карти, по посещение на стадиона. Имахме мач с отбор, който бе на първо или второ място. При затворен Сектор Б и той не беше разпродаден, въпреки, че времето беше хубаво. Помните миналата година, когато имаше вяра в този отбор, колко пъти беше разпродаден стадионът. Да, има сериозно отдръпване на публиката. Негодуванието се изразява в апатия. Върнахме се в тези 10 години, в които хората, които обичат клуба, бяха далече от стадиона. Единственият успех е броят продадени фланелки, които знаете защо дойде. Точно за това работихме всички – да има договор с Адидас, знаейки, че фланелката ще бъде харесвана и купувана. Това беше единственият успех, който отдавна бе заложен, очакван и се случи“, завърши Петър Ганев. /БГНЕС