Приказката на Ястремска продължава, класира се за полуфинал в Мелбърн

Даяна Ястремска продължава със сензационното си представяне на Aустрелиън Оупън. Украинката победи с 6-3, 6-4 Линда Носкова от Чехия и стана едва втората жена в Откритата ера, която тръгва от квалификациите и достига до голямата четворка в Мелбърн.

Срещата на "Род Лейвър Арина" продължи 78 минути, а Ястремска отново показа, че умее да се мобилизира в най-важните моменти и сломи съпротивата на тийнейджърката Носкова, която на 1/16-финалите отстрани водачката в световната ранглиста Ига Швьонтек.

Родената в Одеса тенисистка е втората украинка, която стига до полуфинал на турнир от Големия Шлем след Елина Свитолина. Ястремска бе и най-ниско ранкинарата от 8-те, класирали се за 1/4-финалите в Мелбърн.

Тя започна по-колебливо срещата и допусна брейк за 1-2, след като във втория гейм допусна три непредизвикани грешки. После обаче стабилизира играта си и успя да направи обрат. Единствените точки за пробв във втория сет бяха в седмия гейм, а Ястремска се възползва от тях, което и направи разлиакта в частта.

В спор за място на финала тя ще играе срещу победителката от мача между Анна Калинская и Чинуен Женг. /БГНЕС