Путин пред ученици: Русия е "непобедима"

В началото на учебната година президентът Владимир Путин заяви пред учениците, че е невъзможно Русия да бъде победена, докато настъплението на Москва в Украйна продължава вече деветнадесети месец.


"Разбрах защо спечелихме Великата отечествена война", каза Путин, визирайки Втората световна война, и добави: "Невъзможно е да се победи такъв народ с такова отношение. Ние бяхме абсолютно непобедими. И сега сме същите."

Путин говори пред децата по време на лекция, наречена "Важни разговори". Тридесет ученици с високи постижения бяха избрани да присъстват на лекцията на Путин.

"Важните разговори" бяха въведени след началото на нападението на Кремъл над Украйна, за да се засилят патриотичните настроения.

Часовете по патриотизъм съчетават ревизионизъм от Втората световна война, уроци за руските ценности и разказа на Кремъл за войските на Москва, които "защитават" сънародниците в Украйна.

В цяла Русия учениците са насърчавани да изпращат писма до руските войници в Украйна и да изработват камуфлажни мрежи и свещи за окопите.

По време на лекцията Путин заяви, че Русия ще се стреми да "гарантира сигурността" в четирите украински региона, които Кремъл твърди, че е анексирал миналата година, без да ги контролира напълно.

Миналата година Путин пътува до руския ексклав Калининград за началото на учебната година, като заяви, че Москва изпраща войски в Украйна, за да "защити Русия". /БГНЕС