ЦСКА 1948 е на 1/4-финал за Купата след обрат срещу Берое

ЦСКА 1948 се класира за четвъртфиналите на Купата на България след домакинска победа над Берое с 2:1. Успехът на "червените" дойде след обрат. И двата гола за домакините бяха реализирани след изпълнение на преки свободни удари. През цялото време валя сняг и съдията Георги Кабаков няколко пъти прекъсва играта за почистване на линиите заради снега.


Първата опасност беше в полза на домакините, когато в деветата минута получиха право да изпълнят фаул пред наказателното поле на Берое, но ударът на Педриньо мина встрани от вратата. В 18-ата минута съдията Георги Кабаков подмина претенции на заралии за игра с ръка в наказателното полее след изпълнение на корнер.

В 26-та минута Сантяго Годой проби отдясно и стреля към вратата, но ударът му не се оказа проблемен за Даниел Наумов. Две минути преди края на първото полувреме Ивайло Чочев пропусна чиста възможност. Той получи топката в наказателното поле, но от би право в Родриго Ачинели.

Втората част започна с пропуск за ЦСКА 1948. Емил Ценов се озова непокрит в наказателното поле, когато получи центриране отляво, но ударът му с глава беше в тялото на вратаря на гостите. В 53-ата минута Берое откри резултата, когато Енцо Ойос намери Сантяго Годой и той стреля в близкия ъгъл под плонжа на вратаря Даниел Наумов.

Седем минути по-късно резултатът беше изравнен. Педриньо се разписа за ЦСКА 1948 с прецизно изпълнение на пряк свободен удар, при който изненада вратаря на гостите. В 74-ата минута удар на резервата Валентин Йосков от наказателното поле беше блокиран, а осем минути преди края вратарят Ачинели с акробатичен плонж изби изстрел с глава на Педриньо.

В 88-та минута домакините стигнаха до обрат, който им гарантира победата в мача. Ивайло Чочев, който изигра своя мач №100 за ЦСКА 1948, беше точен при изпълнение на пряк свободен удар. Капитанът на "червените" прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на Ачинели. /БГНЕС

Категории: