10 от Арсенал удържаха Ливърпул на „Анфийлд“

Ливърпул и Арсенал приключиха при нулево равенство в първи полуфинален сблъсък от турнира „Карабао Къп“. Срещата, която трябваше да се проведе миналата седмица, бе отложена поради бум на заразени с Ковид в редиците на мърсисайдци, а от Лигата наредиха промяна на домакинството, след като „артилеристите“ бяха изтеглени да приемат съперника в първия двубой.

Минамино (ц) изпусна най-доброто положение за Ливърпул.

На „Анфийлд“ домакините започнаха по-активно, като разчитаха на на практика пълен състав с изключение на играещите в момента за Купата на Африка Мохамед Салах, Садио Мане и Наби Кейта. Тимът на Юрген Клоп създаде на няколко пъти напрежение пред противниковата врата, като получи предимство в 24-та минута, когато Гранит Джака бе изгонен с директен червен картон за спиране на голова възможност, която бе на път да се открие пред Диого Жота. Арсенал удържа съперника до почивката, като и двата тима завършиха частта без точен удар по посока вратите на Алисон и Аарън Рамсдейл.

След паузата Ливърпул продължи да бъде активен, но не достатъчно настоятелен и креативен в предни позиции, а гостите получиха страхотна възможност да ги изненадат при една контраатака. Кийран Тиърни намери Букайо Сака в наказателното поле, който пое топката, но бе пресрещнат от излезлия Алисон, който предотврати попадение. Това бе и първият точен удар в мача по посока една от двете врати. В края домакините можеха да си гарантират преднина преди реванша, но Такуми Минамино пропусна почти на празна врата след колективна грешка на отбраната на Арсенал.

Микел Артета и компания устискаха финалния щурм на „червените“ и ще се върнат на „Емиратс“ с отлични шансове да продължат към финала на „Уембли“, където ги чака градския съперник Челси. Вторият двубой между Арсенал и Ливърпул е насрочен за идния четвъртък отново от 21:45 часа българско време. /БГНЕС