10 от Атлетико спечелиха седемголов трилър с Хетафе

Атлетико Мадрид надигра Хетафе с 4:3 у дома на „Уандо Метрополитано“ в страхотно зрелище от 24-ия кръг на испанската Ла Лига. Шест от попаденията в испанската столица паднаха до почивката, а срещата бе изпъстрена с обрати, дузпи и червен картон за домакините.

Марио Ермосо.

Още в 9-та минута Луис Суарес пропусна да даде аванс на шампионите, след като се провали от бялата точка. Все пак, десет по-късно Анхел Кореа изведе играчите на Диего Симеоне напред в резултата. Матеус Куня покачи на 2:0 в 27-та, но три по-късно Борха Майорал намали дефицита на гостите. Хетафе не само че навакса изоставането си, но и обърна изцяло развоя на събитията след два гола на Енеш Юнал от дузпи.

В четвъртата минута на добавеното време на първата част Кореа възстанови паритета с второто си попадение в двубоя. След почивката „дюшекчиите“ останаха в намален състав след директния червен картон на Фелипе. Въпреки това, Атлети стигна до безценни три точки в борбата за топ 4 след късен гол на Марио Ермосо минута преди края на редовните 90.

Атлетико се изкачи на четвъртото място с актив от 39 точки, на една пред петия Барселона, който в неделя гостува на Еспаньол в градско дерби, и на една зад третия Бетис. Хетафе е на 15-а позиция с 25 пункта, на шест от зоната на изпадащите. Хетафе гостува на Кадис в следващия си мач, докато Атлетико приема Леванте. /БГНЕС