10 от Билбао отмъкнаха точка от Сосиедад в баското дерби

Реал Сосиедад и Атлетик Билбао завършиха наравно 1:1 в поредното издание на баското дерби. Двубоят от 12-ия кръг на испанската Ла Лига се проведе на стадион „Реале Сегурос“.

Икер Муниаин.

Всичко най-любопитно в срещата се случи след почивката, когато паднаха и двата гола. Александър Исак откри за домакините в 58-та минута от дузпа, а в 84-та гостите останаха в намален състав след втория жълт картон на централния защитник Иниго Мартинес. Въпреки това, Сосиедад не успяха да задържат крехката си преднина и допуснаха попадение в добавеното време, реализирано от Икер Муниаин.

Така, баското дерби завърши без победител, а Реал пропусна възможността да дръпне на върха в класирането. Отборът е едноличен лидер с 25 точки, една повече от Реал Мадрид и Севиля, които обаче са с мач по-малко. Атлетик е осми с 18 пункта. За Сосиедад предстои домакинство на австрийския Щурм Грац в Лига Европа, преди отборът да гостува на Осасуна в местното първенство. Билбао пък приемат Кадис.

В друг двубой, Хетафе стигна до първи успех от началото на сезона в Ла Лига, след като надви Еспаньол у дома с 2:1. В герой за тима се превърна Енеш Юнал, който вкара и двата гола за дебютната победа в първенството. Точен за каталунците бе Серхи Гомес. /БГНЕС