10 от ЦСКА 1948 оцеляха след обрат срещу Пирин в Бистрица

Десет от ЦСКА 1948 победиха Пирин с 2:1 на стадион "Витоша" в Бистрица. „Червените“ стигнаха до пълен обрат след дежурен Ивайло Чочев и първото попадение на Енрике Рафаел за отбора на Любослав Пенев.

Домакините останаха с човек по-малко в 23-ата минута. Ангел Лясков настъпи Иван Тасев. След намесата на ВАР футболистът на "червените" получи директен червен картон.

Само четири след това Венцислав Бенгюзов даде аванс на "орлетата" след центриране на Радослав Цонев от корнер. В 31-ата минута голмайсторът на Пирин напусна принудително терена, а на негово място в игра влезе Мартин Смоленски.

Любослав Пенев направи тактическа промяна с оглед липсата на един човек на терена и извади Октавио, а на негово място влезе Стив Фуртадо. Пирин натисна своя опонент и реализира втори гол във вратата на ЦСКА 1948 в края на първата част чрез Станислав Костов, но голът беше отменен поради засада.

Ивайло Чочев изравни десет минути след началото на втората част с глава, възползвайки се от прецизно подаване на Реян Даскалов.

В 83-ата минута Георги Русев пусна към Енрике Рафаел на празна врата и бразилецът реализира дебютния си гол за "червените".

ЦСКА 1948 е трети с 35 точки, на пет зад лидера ЦСКА, който обаче има мач по-малко. Пирин на Христо Янев остава в опасната зона. Тимът е 15-и с 9 пункта. /БГНЕС