11 ранени след като свлачище погреба два автобуса във Филипините

Най-малко 11 души са били ранени, когато предизвикано от дъжд свлачище е погребало два автобуса, превозващи работници от златна мина в южната част на Филипините, съобщиха официални лица, цитирани от АФП.


Инцидентът е станал късно вечерта на 6 февруари в община Мако в планинската провинция Давао де Оро .

Ранени са 11 души, като един от тях е в критично състояние, съобщи общинската агенция за бедствия днес във Facebook.

Тя не съобщава колко души са били на борда на автобусите по време на свлачището и дали са провеждани спасителни операции.

Apex Mining, филипинският оператор на златната мина, съобщи, че свлачището е ударило извън територията на мината, където автобусите чакат работниците, приключващи смяната си.

"В момента Apex Mining работи по проследяване на местонахождението на автобусите, изпратени да превозят напускащите служители", се казва в изявление на компанията. "Спасителните работи са затруднени от ограничената видимост и периодичните (земни) свличания".

Дъждовете заливат части от Минданао периодично от седмици, принуждавайки десетки хиляди хора да се настанят в спешни убежища.

Най-малко 16 души са загинали от свлачища и наводнения в региона миналата седмица, съобщи националната агенция за бедствия./БГНЕС