Гуардиола: В края на сезона ще обсъдим бъдещето на Компани

Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че капитанът Венсан Компани ще трябва да дочака края на сезона, за да се изясни бъдещето му в клуба. Снощи "гражданите" записаха много важна победа срещу Лестър, а Компани осигури успеха, отбелязвайки единствения гол в мача 20 минути преди края.

След този толкова ценен успех Гуардиола не тръгна да обещава, че изтичащият контракт на белгиеца непременно ще бъде продължен.

"Ние вече разговаряхме с него и агента му. След края на сезона ще решим всичко. Той е невероятен човек и много ми помогна тук. Винаги съм казвал, че не можем да го използваме твърде често в мачовете, но винаги можем да разчитаме на него и характера му. Този клуб стана такъв благодарение на хора от рода на Венсан. В края на сезона, след финала за Купата на Англия, ще решим какво ще бъде най-добре и за двете страни. Дайте първо да завършим сезона, а след това ще поговорим. Ние вече разговаряхме с него преди три седмици", каза Гуардиола.

Самият Компани потвърди, че не смята да прекратява кариерата си на 33-годишна възраст. "В момента не знам нищо за бъдещето ми, но абсолютно не смятам да приключвам кариерата си. Смятам да играя. Засега няма нищо определено. Играя всеки мач от кариерата си като последен", обяви Компани. /БГНЕС