12 души ранени при стрелба в мол в Южна Каролина

Най-малко 12 души бяха ранени при инцидент със стрелба в мол в американския град Колумбия, щата Южна Каролина, каза пред репортери шефът на градската полиция Уилям Холбрук по време на брифинг.

"Това, което знаем със сигурност: 12 души са ранени, няма смъртни случаи, 10 души са получили огнестрелни рани. Двама от тях са в критично, но стабилно състояние", каза Холбрук.

Той отбеляза, че още двама души са ранени по време на настъпилото блъскане и паника. "Задържахме и трима души. Знаем със сигурност, че в мола е имало най-малко трима души, които са имали огнестрелно оръжие със себе си. И според нашите данни поне един от тях го е използвал", добави шефът на градската полиция.

Съобщения за стрелба в търговски център в Колумбия започнаха да пристигат в събота следобед местно време (около полунощ българско време). Скоро на мястото пристигна полиция, която организира евакуацията на посетителите и издирването на нападателите, а също пристъпи към оглед на местопрестъплението. Засега нищо не се знае за мотивите на извършителите. /БГНЕС