1200 гласа разлика преди балотажа Стоянов - Томов в Благоевград

Илко Стоянов, кандидат на „Има такъв народ“ спечели вота на частичните избори за кмет в Благоевград, но отива на балотаж с отстранения от съда инж. Румен Томов, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Томов, който се яви като независим, но подкрепен от БСП събра 28.65% или 5200 гласа при 100 процента обработени протоколи. Опонентът му на балотажа Стоянов има 6400 гласа или 35.32на сто. Това прави балотажа на 4 юли непредсказуем при тази разлика в полза на първия от 1200 гласа.

Секциите приключиха предаването на резултатите от машинния вот към полунощ.

БГНЕС припомня, че на местните избори през 2019 г. Атанас Камбитов водеше на първи тур, но в крайна сметка балотажа с Томов. Загубилият пусна жалба до ОИК и след серия от дела Томов бе отстранен от съда заради незаличената си фирма.

Трети в надпреварата остана независимият Андон Тодоров, подкрепен от ПП ГЕРБ и ВМРО с 19 процента.

При обявяване на кандидатурата на Андон Тодоров през май, в Благоевград за да изразят подкрепата си за него дойдоха четирима бивши министри - Томислав Дончев, Деница Сачева, Младен Маринов и Костадин Ангелов.

Седем бяха кандидатите за кмет на частичните избори в Благоевград. Четвърти се нарежда Стефан Делиов от Коалиция "Ние, Гражданите" с близо 5.5 процента, следван от Цвета Рангелова от "Възраждане" с 4 процента, Виктория Каракостова от "Демократична България - Обединение" с 3.47 процента и независимия кандидат Людмила Костадинова с 1.74 процента. /БГНЕС