21 стотни разделиха Алберт Попов от топ 10 в Палисейдс Тахо

Алберт Попов остана на 14-о място в слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Палисейдс Тахо. Година след като постигна най-добрия си резултат до момент в старт от СК именно в американския зимен център, завършвайки трети, най-добрият ни скиор не съумя да повтори представянето си и не намери място в челната десетка.


Алберт бе 19-и след първото каране, но направи по-силен втори манш. Въпреки подобрението, българинът се нареди на 14-та позиция в крайното подреждане, на 21 стотни от десетия Самуел Колега от Хърватия.

Победител стана представителят на Австрия Мануел Фелер. Той изпревари с 28 стотни втория Клеман Ноел от Франция, а трети на почетната стълбичка се качи германецът Линус Щрасер, на +0.38 сек от Фелер. В топ 10 влязоха още Тимон Хауган (Норвегия), Кристофер Якобсен (Швеция), Алекс Винацер (Италия), Фабио Гщрайн (Австрия), Хенрик Кристоферсен (Норвегия) и Лоик Меяр (Швейцария). Петима не финишираха втория манш, сред които бе и Даниел Юл от Швейцария.

С 14-то си място в Палисейдс Тахо, Попов е 19-и в класирането на слалома с актив от 111 точки. Победителят Фелер е все по-близо до триумф в борбата за Малкия кристален глобус в дисциплината, като има 204 пункта преднина пред втория Щрасер, три старта преди края. Фелер е втори в подреждането за Голямата световна купа, но няма шанс за първото място, което за трета поредна година си осигури швейцарският доминант Марко Одермат.

За мъжете предстоят три старта в Аспен, САЩ, където между 1-3 март ще се проведат два гигантски слалома и един слалом. /БГНЕС