227 са безвъзмездните кръводарители в кампанията на "Пирогов"

227 безвъзмездни кръводарители получават „Отличен 6“ в тест по човечност! „Пирогов“ привлече пет пъти повече доброволци в сравнение с последната кампания по кръводаряване през лятото на 2021 г.

По време на извънредната кампания по кръводаряване на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ под надслов „Стани нечий герой!“, за периода 23 – 30 януари 2022 г., се отзоваха 227 доброволни и безвъзмездни кръводарители. Екипът на болницата изразява дълбоката си признателност към десетките граждани, част от които вече са нечии герои. Нуждите на лечебното заведение от кръв и кръвни съставки са високи и всяка помощ е безценна. Вярваме, че в България има още много хора с големи сърца, които ще се отзовават и в извънкампаниен период за нуждите на пациентите на лечебното заведение. Екипът на болница „Пирогов“ е убеден, че заедно можем да изградим общност от единомишленици, обединени в каузата на доброто.

Няма да се уморим да казваме „Благодаря!“ на всички доброволни кръводарители от настоящата и предходните кампании, организирани от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“. /БГНЕС