23 години от смъртта на Лейди Даяна


Notice: Trying to get property 'data' of non-object in /var/www/bgnes.bg/public_html/site/templates/fields/body_matrix.php on line 13

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/bgnes.bg/public_html/site/templates/fields/body_matrix.php on line 13

Лятото на 1997 г. винаги ще се помни с трагичната смърт на Лейди Даяна Спенсър. В нощта на 31 август света беше шокиран от преждевременната загуба на „принцесата на народа“, съобщава вестник Диарио де Севиля.

Смъртта й на 36-годишна възраст в автомобилна катастрофа на Моста „Алма“ в Париж, заедно с партньора й, Доди Ал-Файед винаги е била заобиколена от мистерия, подхранвана от множество конспиративни теории , възникнали около обстоятелствата на съдбовното събитие.

23 години по-късно паметта й все още е жива, още повече в сърцата на синовете й, принцовете Уилям и Хари. Връзката между двамата братя не преминава през най-добрия си момент, както заяви самия Хари в интервю за ITV, но те загърбиха разлличията си и направиха изявление, с което да отдада почит на майка си.

На 1 юли следващата година, в деня, в който майка им би навършила 60 години, те ще открият статуя, която са поръчали преди три години за отбелязване на тази годишнина. Събитието ще се проведе в градината Сукен, която е пред двореца Кенсингтън, място с голяма символика, тъй като именно там принц Хари и Меган Маркъл позираха пред камерите минути след обявяването на годежа си.

Не за първи път по-малкият от синовете й отдава специална почит. Децата на лейди Ди и принц Чарлз, въпреки че са без нея повече от две десетилетия, често я споменават и в документалния филм „Диана, нашата майка: живот и наследство“, излязъл през 2017 г. по случай 20-годишнината от смъртта й, за първи път те открито говорят за нея и силното емоционално преживяване от загубата й в толкова млада възраст. „След двадесет години, в които не мислех за това и две години тотален хаос, не знам какво не е наред с мен“, признава Хари, който очевидно преживава по-емоционално липсата на майка си.

„Направете добро, като не очаквате нищо в замяна, знаейки, че един ден някой може да направи същото за вас" - това е една от най-известните фрази на принцеса Даяна и именно нея Хари възроди през 2019 г. и сподели в мрежата със своите последователи. И той, и съпругата му Меган Маркъл, отдадоха почит на Даяна по този начин, предизвиквайки фурор с този вдъхновяващ цитат, който някога завладя хиляди хора. Всъщност, Уилям и Хари неведнъж са признавали, че това е една от най-вдъхновяващите фрази на майка им. / БГНЕС