23 нови случая на коронавирус, още един починал лекар у нас

Потвърдените нови случаи на коронавирус са 23, в болница са 10 души, активните области са 9. Потвърдени са общо за страната 1611 случая, показва справката на оперативния щаб тази сутрин, предаде репортер на БГНЕС.

Има още един починал лекар от Александровска болница.

6 случая са в София, Видин-8, Сливен-3, Благоевград, Пловдив, Пазарджик, Плевен, Ямбол – 1. Има два случая на деца във Видин на 10 и 11 г. Двама са заразени от медицинския персонал, те са от Пирогов.

Излекувани са 21 случая. Починали към този момент са 72, с нови 3-ма починали – мъж на 68 в Благоевград, със сърдечно заболяване, мъж на 80 от Видин с исхемична болест и диабет, 82 годишна жена от Плевен с ХОББ и хронична сърдечна недостатъчност.

Колега лекар е починал в спешното на Александровска болница – бил е констатиран с COVID 19, изписан е бил с отрицателен резултат и към момента на приемането му е бил в тежко състояние и е починал.

Изказвам съболeзнования към близките и колегите на нашата колежка, тя е лекувана в Окръжна болница, била е от първите заразени, след подобряване на състоянието е изписана за домашно лечение, заяви ген. Мутафчийски. Вчера е влошила състоянието си вкъщи. Още с пристигането в Спешното отделение на Александровска болница, въпреки положените усилия, тя е загинала още в спешния център. Нашата колежка е дала две отрицателни проби, очаква се резултатът от PCR, който са взели веднага с пристигането в спешното. От преди няколко дни в Хонконг съобщават, че правят изследване на голяма група пациенти след отрицателни резултати, при които се установява наличието на вирусни частици, добави Мутафчийски. /БГНЕС