24-годишен китаец триумфира в Ю Кей Чемпиъншип

Китаецът Джао Синтун спечели една от трите най-престижни титли в снукъра - Ю Кей Чемпиъншип - след като победи Лука Бресел от Белгия с 10-5 във финала на надпреварата. По-рано през седмица легендата Рони О'Съливан нарече 24-годишния Синтун "нашият Роджър Федерер".

През изминалата седмица в зала "Барбикан" в Йорк китаецът реализира огромния си потенциал, като в мача за титлата не остави съмнения в превъзходството си. Успехът му веднага доведе до очаквания именно Синтун да донесе първа световна титла на Китай - страна, в която снукърът е изключително популярен. "Ще се опитам да го направя през този сезон. След като спечелих тук, вече всичко е възможно", коментира той след спечелването на първата си ранкинг титла.

"Ако той използва този успех като трамплин, наистина може да се наложи в снукъра. Той има всички качества да е първият китайски световен шампион. Всички си мислеха, че ще бъде Дин, но може би ще бъде Джао", коментира шесткратният световен шампион Стив Дейвис пред Би Би Си.

Самият Синтун призна, че ще отпразнува успеха си с караоке. "Първо ще се прибера и ще се наспя. А утре може би ще попея на караоке. Ще трябва да изпея "We are the champions" на Куин", каза китаецът. /БГНЕС