3 причини отложиха Националния съвет на БСП

Заседанието на Националния съвет на БСП се отлага за нова дата по три причини, съобщиха от пресцентъра на партията. То се отлага за 10 февруари, петък, в 14.00 часа.

Причините за отлагане са следните:

1. Заради лошото време в страната най-отдалечените делегации не успяха да пристигнат навреме.

2. Част от членовете на Националния съвет са ангажирани днес по места с преговори за състава на районните избирателни комисии.

3. Имаше членове на Националния съвет, които присъстваха, но отказаха да се регистрират с цел да провалят участието на БСП в предстоящите избори.

БСП трябваше да реши как ще се яви на изборите

Националният съвет беше свикан, за да одобри коалиционната формула за участие в предстоящите парламентарните избори. Партийният форум също така трябваше да определи график за провеждането на общински и районни конференции за номинации за депутати, както и на областни съвети за подреждане на листите по райони

Коалицията към настоящия момент се запазва същата за изборите. Това заяви Филип Попов преди започването на Националния съвет. Той допълни, че предстоят още няколко национални съвета, на които ще се определят водачите на листи, местата на коалиционните партньори и гражданските квоти.

“Когато една политическа партия започне да се занимава с административно-уставни нарушения, за да защити позициите си, вместо да формира политики, тя е обречена на тежки резултати”, каза Костадин Паскалев.

Кирил Добрев заяви, че е на съвета, за да разбере защо са отстранени 70 делегата от конгреса в последните 2-3 седмици. По думите конгресът може да се направи всичко.

„Той може да закрие БСП, има такива функции. Може и да отнеме и правомощията на Корнелия Нинова да бъде председател. От него може да се очаква всичко”, категоричен е той. /БСП