30 млн. лева инвестират за летището в Русе

Инвестират около 30 милиона лева в развитието на летището в Русе. Това предвижда инвестиционната програма на дружеството, което стопанисва летището, предаде кореспондентът на БГНЕС.


Летище Русе вече е летище – на него могат да кацат и излитат самолети без да минават през терминала, който трябва да се дооборудва, заяви Христо Крушарски - един от съдружниците в дружеството. Затова трябва да се извърши реконструкция на терминала и от дружеството ще внесат предложение до общинския съвет за разрешение да извършат необходимите дейности.

Инвестиционната програма на дружеството е на стойност около 30 милиона лева. Ще бъдат изградени три хангара за ремонт и поддръжка на самолети с площ 8 000 кв.м., 350 кв.м. и 45 000 кв.м. Освен това планът включва и удължаване на пистата с 580 метра. Предвижда се в трите хангара да работят над 200 човека по поддръжка и обслужване на помещенията. Когато се направи терминалът, летището ще може да се ползва за всякакъв вид полети и дестинации, стига да има пътници, каза още Христо Крушарски.


Вече се водят преговори с фирми за изграждане на база за поддръжка на самолетите и подготовка на летателен състав. Също така се предвижда генералният план на летището да бъде готов до месец август. /БГНЕС

Тагове: