300 рокери придружиха английска абитурентка, подлагана на тормоз

16-годишната Фелисити Уорбъртън от английския град Дройтуич, Уорчъстършир, дойде на абитуриентския си бал в компанията на 300 мотоциклетисти, за да отмъсти на съучениците си, които години наред са я подлагали на тормоз заради нейната дислексия, съобщи Metro.

Със синдрома на Аспергер тя била подлагана на подигравки от връстниците си през цялото си обучение. „Те толкова й се подиграваха, че тя дори си мислеше за самоубийство миналата година, затова много исках дипломирането й да протече по начина, по който тя иска“, сподели майка й Катрин Уорбъртън.

Преди дипломирането жената се свърза с местния клуб на мотоциклетистите чрез Facebook и ги помоли да придружат дъщеря й на абитуриентския бал. Тя очаквала, че ще реагират само един или двама рокери, но за нейно учудване около 300 поискаха да придружат дъщеря й.

На 6 септември Уорбъртън направи зрелищна поява в училището. „Дори не можах да забележа Фелисити сред мотористите веднага! Беше невероятно. Надявахме се да дойдат десетина рокери, но имаше стотици. Бяхме шокирани. Фелисити се радваше на всяка минута и беше невероятно доволна да почувства подкрепата на всички мотоциклетисти “, каза нейният втори баща, 45-годишният Рич Морис.

С постъпката си възпитаничката показала на нарушителите, че има много защитници и не трябва да я унижават. Така тя спечели уважението на бившите си съученици.

По-рано беше съобщено, че в австралийския град Мелбърн, щата Виктория, ученичка, подложена на тормоза поради наднормено тегло, започнала фитнес и придобила мускулесто тяло. 36-годишната Даяна Фрик разказа, че по време на училищните си години съучениците се подигравали с външния й вид и я наричали затлъстяла и грозна. /БГНЕС