36 часа Банско е под пълна карантина

По-лесно е да влезеш в града, отколкото да го напуснеш. В Банско влизат предимно автомобили, които доставят стоки от първа необходимост – хляб, лекарства и медицински консумативи, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

От града в 9.30 излязоха два автобуса с английски туристи, които бяха ескортирани от полицията. Туристите бяха блокирани в хотелите. Влизащите и излизащите моторни превозни средства се дезинфекцират. Единици могат да напускат Банско.

Грък от Атина, който има фирма за дезинфекционни материали, замина за Сандански, за да снабди местната болница с такива материали. Той каза, че в града няма жив човек по улиците: „Все едно е паднала бомба“. Мъжът беше без маска, защото няма откъде да намери такава.

Пловдивчанка със заведение в Банско се оплака, че карантината не се прилага еднакво към всички. От 24 часа иска да напусне града, стои на изхода на Банско и не може да замине за Пловдив, защото е изпуснала срока. Тя заяви, че няма симптоми, готова е да попълни декларация и да й премерят температурата.

В момента са останали само 20 човека, които искат да напуснат Банско и да се приберат по домовете си в цялата страна.

Работник на парова централа бе допуснат да влезе в града след 2 часа съгласуване на спешните телефони. Колата му бе дезинфекцирана, а на него му бе премерена температурата.

В 19.30 часа снощи около 15 минути биха камбаните на църквата „Света Троица“, за да прогонят злото от курортния град. /БГНЕС