360 участници от 18 страни ще участват на международния детски турнир по фехтовка "Шоколад" - ВИДЕО

Около 360 участници от 18 държави се очакват на престижния международен детски турнир по фехтовка "Шоколад", който ще се проведе този уикенд в Националната спортна академия", заяви за БГНЕС Даниел Бояджиев. Бояджиев е главен треньор на клуб по фехтовка "София", който в съдействие с Българската федерация по фехтовка организира събитието. Ето какво още заяви за надпреварата той.

"На 9 и 10 март София ще бъде домакин на един от най-големите турнири за деца до 14 г. по фехтовка. Щастлив съм, че се разрастваме и участниците стават все повече. Състезанието ще се проведе в НСА "Васил Левски" на 18 фехтовални пътеки, което е своеобразен рекорд. До този момент заявка за участие са подали 360 участници от 18 държави, сред които лидерите във фехтовката Италия, Румъния, Полша. Участници от Швеция и Ирландия пък идват за първи път. В събота са боевете между деца до 12 г. на шпага и рапира, а в неделя и между деца до 14 г. И в двата дни започваме в 9:00 ч. При по-големите турнирът е част от Европейската купа, което вдига стойността на надпреварата и носи точки за годишната ранглиста", категоричен е Бояджиев.

Той допълни, че организацията на надпреварата не е лесна работа, но всичко си струва, когато видиш усмивките и доволните лица на децата.

"Организацията не е лесна, но сме създали екипи, които да помагат и смея да твърдя, че се справяме чудесно. Основната идея на турнира е той да бъде в полза на децата. Целта е да ги събираме, да им създадем конкурентна среда, да им дадем възможност да се изявят и спечелят нови приятелства. За мен е чест и гордост, че турнирът се разви по този начин и целият екип сме изключително щастливи, когато видим усмивките на децата, защото всичко това го правим за тях", каза още той.

"9 и 10 март от 9:00 ч. в Национална Спортна Академия "Васил Левски", изключително събитие, заповядайте и се насладете на този красив спорт фехтовката", призова Даниел Бояджиев. /БГНЕС