Брутално убийство в Борисовата градина в София (обновена)

Брутално убийство беше извършено днес в столичната Борисова градина. Жертвата е мъж на средна възраст. Извършителят е задържан, предаде репортер на БГНЕС.

Снимка от мястото на тежкото престъпление. БГНЕС/ЛЮБОМИР СПИРОВ

Тежкото престъпление е извършено около 15 часа. Сигналът е подаден в 15.08 часа на телефон 112. Медицинският екип се е отзовал на 5-ата минута и е установил смъртта на 48-годишния мъж, от чиято уста се вижда нож.

Тялото на убития е открито близо до "Спортна София" в Борисовата градина, срещу входа на спортния комплекс.

Екип на БГНЕС видя на мястото полицейски автомобили и обградения периметър с полицейска лента. Задържаният извършител на деянието, лежеше на земята с ръце на гърба с белезници.

И извършителят, и жертвата са водили скитнически начин на живот, съобщи пред журналисти на място в Борисовата шефът на СДВР Георги Хаджиев.

https://youtu.be/h_NG9BM2WZc

На задържания, който е на 33 години, ще му бъде назначена съдебно-психиатрична експертиза.

И двамата са водили скитнически начин на живот – не са от София, нямат регистрации в столицата, съобщи още Хаджиев. Извършителят е родом от Кюстендил. Жертвата е от Разградско.

БГНЕС припомня, че Борисовата градина не за първи път е място на тежко криминално престъпление. През 2015 година там беше убит 16-годишния Георги Игнатов. Процесът за убийството му срещу единственият обвинен Йоан Матев все още върви в Градския съд на София.

През юли 2011 година пак в Борисовата градина Николай Русинов, познат като Чеци, уби Яна Кръстева. Той излежава двадесетгодишна осъдителна присъда. /БГНЕС