40-годишна американка пробяга шест маратона за шест седмици

Американката Шалейн Фланаган впечатли със страхотно постижение, след като избяга веригата от шестте най-престижни маратона в света само в рамките на шест седмици. Вчера 40-годишната Фланаган завърши маратона на Ню Йорк на 11-та позиция с много силно време - 2 часа, 33 минути и 32 секунди.

Фланаган запази най-доброто си представяне за последното бягане - 2:33:32

Заради пандемията от коронавирус през тази година всички големи маратони по изключение се проведоха през есента. Това дава амбициозната идея на Фланаган да се опита да избяга всичките шест. В рамките на шест седмици американката, която вече се отказа от професионалния спорт, изминава около 15 хиляди километра с невръстния си син, за да участва последователно в маратоните на Берлин, Лондон, Чикаго, Бостън, Токио и Ню Йорк. В крайна сметка стартът в Токио бе отменен заради кризата с ковид, но Фланаган го компенсира с маратонско бягане в Портланд, Орегон по времето, когато трябваше да се проведе състезанието в японската столица.

Изключителното усилие прави още по-впечатляващи силните резултати на Фланаган - тя е най-бавна на маратона в Чикаго с 2:46:39, а в три от бяганията тя слиза под 2:40, включително 2:35:04 в Лондон. Американката обаче запази най-доброто от себе си за бягане в Ню Йорк, където тя е победител от 2017-та година. /БГНЕС