400 заловени пияни водачи от началото на годината в Старозагорска област

Почти няма денонощие, в което да няма задържан в ареста водач на автомобил след употреба на алкохол на територията на Старозагорска област. Част от тях са заловени при проверка на Пътна полиция, а други след катастрофи, които са предизвикали, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Въпреки сериозните глоби и криминализирането на шофиране в нетрезво състояние, ежедневно безотговорни към собствения си живот и този на другите, хора си позволяват да се качват зад волана след употреба на алкохол.

От началото на годината до момента заловените от Пътна полиция нетрезви водачи на територията на Старозагорска област са близо 400, като около 200 от тях са попаднали в ареста, тъй като дрегерът е отчел над 1,2 промила алкохол в кръвта.

51 от употребилите алкохол зад волана са предизвикали пътни инциденти, при които има и пострадали съвсем невинни хора, станали случайни жертви на безотговорността.

Установените нарушения по закона за пътищата за годината надхвърлят 61 хиляди, над 300 са тежките произшествия, а войната на пътя е взела 34 човешки живота само на територията на Старозагорска област. /БГНЕС