5, 10 и 11 клас се върнаха в класните стаи

Днес започват присъствените учебни занятия за учениците от 5, 10 и 11 клас, а 7, 8 и 12 клас преминават в дистанционно обучение за учениците, предаде репортер на БГНЕС.

Автор: БЛАГОЙ КИРИЛОВ / БГНЕС

От 4 март до 17 март присъствено ще се обучават 6, 9 и отново 12 клас. Още на 4 януари в училище се върнаха и учениците от началния курс – от 1 до 4 клас.

38 ОУ "Васил Априлов" в София е основно училище до 7 клас. Днес тук се върнаха учениците в 5-ти клас, като часовете им започнаха в 13.30 часа. „Децата с огромно желание вече чакат да се върнат присъствено. Вчера 7 клас пък, едва ли не някои не се разплакаха, защото отново отиват в дистанционно обучение“, каза директорката на училището Мариета Димитрова. От 4 март тук ще се върнат шестокласниците, като класовете ще се редуват.

Автор: БЛАГОЙ КИРИЛОВ / БГНЕС

„От началото на година и някъде месец октомври-ноември подадоха над 40 молби за обучение от разстояние в електронна среда по желание родителите, но сега вече децата взеха да се връщат и в момента имам само 22 деца от цялото училище, от всички класове, които се обучават от разстояние в електронна среда“, каза директорката.

Петокласниците тук са 109, от тях 12 остават на дистанционно обучение, 97 днес се връщат в клас.

Автор: БЛАГОЙ КИРИЛОВ / БГНЕС

Даная и Ема са сред тях. Двете момичето са в 5 „а“ клас. „Доста съм щастлива, че се връщам в час и ще съм с моите приятели, и няма да съм сама вкъщи“, каза Ема. Даная също каза, че много се радва, че се връща на училище. „Тук има много страхотни преживявания, много забавления и според мен по-лесно научаваме всички уроци, които изучаваме“, каза момичето.

Автор: БЛАГОЙ КИРИЛОВ / БГНЕС

Директорката на училището иначе посочи, че преди две седмици благодарение на министерството кандидатствали и получили за всяка стая въздухопречистватели. „Монтирали сме ги и те могат да останат включени докато децата са в класната стая“, разказа Мариета Димитрова. А тук, разбира се, има дезинфектанти, сред мерките, които могат да се видят са и посоки на движение в коридорите, почистване. /БГНЕС