5 животни с необичайни цветове

Животните са най-прекрасното нещо, което ни предлага природата. Съществуват много животински видове, които имат доста необичайни форми и цветове. Специфичната окраска може да предупреждава за опасност, да служи за прикриване от хищници, за имитация на друг вид или за намиране на партньор. Колкото по-ярки са цветовете на някои живи същества, толкова повече сме привлечени от тях. Ето малко информация за пет животни, които сме свикнали да виждаме с различна окраска.

Лилав морски охлюв - Janthina janthina

Този конкретен вид охлюв е холопланктонен морски охлюв, морско мекотело от семейство Epitoniidaefamily.

Разпространените му наименования включват "лилав морски охлюв", "обикновен лилав охлюв", "голям лилав охлюв" и "лилав бурен охлюв".

Черен петел - Kadaknath

Този конкретен вид петел се нарича още Кали Маси ("чернокожо пиле"), това е индийска порода птица.

Произходът на този вид идва от Дхар и Джабуа,провинция Мадхя Прадеш. Тези птици се отглеждат предимно в селските региони. Съществуват три разновидности: гарвановочерна, златиста и графит. Месото от тази порода има географско указание (географски етикет), което е одобрено от индийското правителство на 30 юли 2018 г.

Индийски бял паун

Индийският бял паун е птица, която принадлежи към семейство Phasianidae. Този вид паун е снежнобял. Опашката на мъжкия наподобява разкошна дантела. Този вид обаче има слабо място: прекомерното кръстосване. Това го прави податлив на болести и със сравнително кратък живот.

Син омар - Homarus gammarus

Известен още като европейски омар и с местните имена "морски слон" и "морски вълк", той е ракообразено, принадлежащ към семейство Nephropidaefamily.

Синкаво на цвят с жълти петна по гърба и светъл корем, синият омар живее по подводните скали и може да достигне половин метър дължина, но обикновените екземпляри са с размери от 30 до 40 см. Омарът се среща от източните части на Атлантическия океан в северозападна Норвегия до Азорските острови и Мароко. Присъствието му е често срещано северозападно от Черно и Балтийско море.

Паунова скарида богомолка - Odontodactylus scyllarus

Известна още като "скарида богомолка", "паунова богомолка", "рисувана богомолка" или "арлекинова богомолка", тя е соленоводно ракообразно, принадлежащо към семейство Odontodactylidae.

Характерно за пауновата скарида е, че е многоцветна, като обикновено има основно зелен цвят и ярко оранжеви крака с леопардови петна./БГНЕС