50 различни истории в изложбата "Страници от ателието"

Изложбата "Страници от ателието" всъщност разказва 50 различни истории, всяка сама за себе си. Това каза пред БГНЕС Никола Стоименов – художникът, чиято първа самостоятелна изложба в София може да се види от днес до 13 март в галерия "Астри".

В "Страници от ателието" са включени над 50 произведения, различни формати, от няколко различни цикли, работени през последните три години. Техниките са предимно смесени върху картон, фазер, платно. Освен това, тези картини не са правени специално, за да бъдат излагани в пространството на "Астри" или в кое и да е друго пространство. Правени са единствено и само заради удоволствието от процеса, заради търсенето и пътя в изкуството.

Художникът сподели, че неговата асоциация е, че всяка една картина е като един лист от книга, която разказва някаква история или е предистория, която прехвърля към следващата история. Така, някак си спонтанно излиза заглавието "Страници от ателието".

Никола Стоименов е роден през 1973 г. в Пазарджик. Досега има пет самостоятелни изложби, десетки съвместни участия в страната и в няколко престижни национални форума, седем награди за живопис от изложбите на Дружеството на пазарджишките художници, няколко номинации от национални конкурси. /БГНЕС