6 чужденци от бежанските центрове в София са задържани при акция на СДВР

680 чужди граждани са проверени по време на превантивна спецакция на СДВР в София. Шестима са задържани за установяване на съпричастност към криминални деяния.


В специализираната полицейска операция се включиха служители на отделите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Специализирани полицейски сили“, „Миграция“ и сектор „Кобра“ в СДВР. Действията са реализирани в четвъртък на територията на центрове за настаняване към Държавната агенция за бежанците в кварталите „Овча купел“, „Военна рампа“ и „Враждебна“.

Извършени са проверки за наличие на забранени предмети, наркотични вещества, както и с оглед установяване на граждани, обявени за общодържавно издирване, без документи за самоличност и пребиваващи неправомерно в помещенията. Съвместно от служители на ДАБ и СДВР е осъществен контрол за спазване на установения час за прибиране в центровете.

В хода на спецакцията са проверени общо 680 чужди граждани. Отношение по административен ред е взето спрямо около 60 мъже, нарушили часа за прибиране в местата за настаняване. Шестима чужденци са задържани за установяване на съпричастност към криминални деяния.

От МВР информират, че превантивните действия на СДВР ще бъдат извършвани регулярно в столицата. /БГНЕС