60 машини в четири лъча потеглиха от Бургас към 9 общини за балотажа

Рано тази сутрин от складова база в Бургас под полицейска охрана потеглиха машините в общините, където в неделя ще има балотаж, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Миналата събота 586 машини, които цяла вечер се охраняваха, бяха върнати обратно в София. 21 балотажа ще има в Бургаска област. В две общини – Несебър и Средец ще избират кмет. Два дни преди балотажа, на който ще може да се гласува с машини, доставчикът на машите от "Сиела Норма" предупреди, че има риск от дефекти при отпечатването на хартиените разписки, тъй като ЦИК са заложили двойно по-голям от стандартния размер на ролките.

„Утре на изборите ще си проличи дали това е наистина е проблем или не е. В момента се свалят машините, вкарваме ги вътре. Обработват се секция по секция. Правим проверка, в момента, в който сме готови пускаме лъчовете”, коментира за БГНЕС представителят на „Сиела Норма” Петко Калев.

„В 21 населени места в 9 общински избирателни комисии ще се проведат избори балотаж. Четири лъча, общо 60 машини ще отидат до населените места, където трябва да бъде осъществено гласуването с тях. По отношение на сигурността всичко е на много високо ниво“, заяви Марин Димитров, началник на отдел „Охранителна полиция” към ОДМВР Бургас. /БГНЕС