660 машини за район Бургас потеглиха към секциите в 18 лъча

660 машини за гласуване за район Бургас пристигнаха късно снощи в морския град и останаха под строга охрана в склад, от където потеглиха тази сутрин в 18 лъча към изборните секции, предаде кореспондентът на БГНЕС от морския град.

Разкрити са 8 подвижни секции за карантинирани.

Машини за гласуване ще има и в ковид отделенията в четири болници в Бургас и една в ковид сектора в Карнобат.

В най-големия многомандатен избирателен район Бургас, екипът на "Информационно обслужване" е увеличен с 20 души, които ще обработват документите, за да няма забавяне на изборния процес.

25 моряци от кораба "Дружба" ще гласуват в открито море на път за Батуми.

„Миналият път успяхме да приключим още в 15.30 часа всички лъчове за доставяне на машините в секциите, сега може атмосферните условия да попречат, но няма основания да не се справим в ранния следобед. С хронометър сме измервали начина, направили сме множество практически обучения. Как да ви кажа, опитахме се да съберем всички специалисти, запознати с изборния процес. Заради ковид пандемията сме взели всички мерки, за да предпазим както избирателите, така и членовете на СИК. Ще се проветряват стаите, ще се почистват екраните, ще се почистват картите, които се подават, химикалките ще бъдат под специален режим – няма да се пипат от всички, ще се почистват и ще се надяваме мерките да дадат своя резултат”. Това заяви за БГНЕС Михаил Хаджиянев, зам.-председател на РИК- Бургас. /БГНЕС