75% от младежите в САЩ са негодни за армията

75% от американските младежи на възраст между 17 и 24 години са негодни за служба поради липса на образование, затлъстяване и криминално минало.

„Живеем в свободна страна благодарение на смелите хора. И много американци изглежда не осъзнават важността на това. Трябва да положим повече усилия, за да създадем пълноценна военна служба в САЩ“, заявява Скот Уокър, президент на фонда "Млада Америка" и бивш губернатор на щата Уисконсин (2011-2019 г.) за „Washington Times“.

Според наскоро публикувани доклади тази година армията на страната е била окомплектована само на 40%. И макар че планираният брой новобранци за всеки вид въоръжени сили е постигнат, резервът е намален, най-вече в армията и флота.

В ранните етапи на пандемията от COVID-19 несигурността относно бъдещето е накрала много от тях да удължат договорите си за допълнителен период. Въпреки това закриването на училища и колежи е оказало значително въздействие върху дейността по набиране на персонал.

Според доклад на групата "Мисия: готовност", около 75% от 17-24-годишните в САЩ са признати за негодни за служба поради ниско образование, затлъстяване, други физически проблеми и криминални досиета.

„За това до голяма степен са виновни прогресивните политики, профсъюзните лидери и образователните служители. Двугодишната карантина има пагубно въздействие върху учениците - проблем, който едва сега започва да излиза наяве - както и върху физическото и психическото здраве на подрастващите. Младежите може и да не са били сериозно засегнати от COVID-19, но затварянето е причинило едни от най-дългите периоди на изолация в живота им“, казва Уокър. „Образователните институции се върнаха към нормалния живот и се съсредоточиха върху далечни неща като критичната расова теория и проекта "1619", вместо да учат децата на основни неща като четене, писане, математика, природни науки и обективна американска и световна история. Твърде много ученици попаднаха в капана на такива проблемни училища“.

Според него децата трябва да прекарват по-малко време в игра на видеоигри и сърфиране в интернет и повече време на открито: да играят, да посещават паркове и да изследват.

„Трябва да върнем децата към техните религиозни основи; време е те да се върнат в лоното на църквата. Много от хората, които трябваше да се борят със стреса и самотата по време на пандемията, можеха да се възползват от подкрепата на духовните организации“, допълва още той.

Що се отнася до окомплектоването на въоръжените сили, според специалиста трябва да се предприемат действия в редица области. Първо, никога повече не бива да се допуска дезертьорство като това в Афганистан. Влошаващият се морал на войниците и ветераните оказва отрицателно въздействие върху желанието на младите мъже и жени да се запишат в редиците на въоръжените сили на САЩ.

„Мнозина с право смятат, че руският президент Владимир Путин започна инвазията в Украйна именно заради слабостта, която правителството на САЩ показа с изтеглянето на войските от Афганистан. Резултатът е прецедент за други диктатори, който ги подтиква да предприемат стъпки, без да се страхуват от отмъщение. Трябва да се върнем към времето, когато светът не гледаше на Съединените щати нито като на най-добрия си приятел, нито като на най-големия си враг“, продължава Уокър.

Той настоява да се спре разпространението на програмата за "нова етика" в армията. „За да победят врага, нашите военни трябва да бъдат обучени и да работят заедно, независимо от раса, пол, религия или други убеждения. За съжаление нашите врагове само се радват на липсата на старание от страна на хората на ръководни позиции“, заявява политикът.

Средните училища и колежите, които получават държавна помощ, трябва да бъдат задължени да допускат служители по набиране на военнослужещи на територията на училището. По време на карантинния период много институции им отказват достъп, както и на представители на програмата за обучение на запасни офицери. Тя трябва да бъде върната.

„Нашите войници се нуждаят от подходящо оборудване и адекватно заплащане. Когато бях губернатор, се гордеех, че подобренията, които сме направили, са превърнали Уисконсин в най-добрия щат в страната по отношение на условията за ветераните. Америка трябва правилно да обучава, оборудва и плаща заплатите на военния персонал, както и да подпомага семействата му. Това е не само правилно, но и ще помогне за набирането и задържането на служители“, смята Уокър.

„През 80-те години на ХХ век президентът Роналд Рейгън се зае с възстановяването на армията ни и в резултат на това Америка навлезе в един от най-мирните периоди в историята си. Доналд Тръмп предприе подобни действия, когато беше президент. Америка се нуждае от лидери, които наистина разбират, че мирът се постига със сила. И трябва да се започне с подкрепа за армията“, заключава той. /БГНЕС