79-годишният Байдън е в страхотна форма

Президентът на САЩ Джо Байдън каза пред репортери в петък, че се чувства страхотно след редовен медицински преглед, извършен във военна болница в столично предградие.

Отговаряйки на въпроси за здравето си, американският лидер при завръщането си в Белия дом подчерта: "Добре съм! Ще разкрием всички подробности (на медицинския преглед). Чувствам се страхотно. Нищо не се е променило."

Най-възрастният американски президент в историята на САЩ подчерта, че е "в страхотна форма" и дори се пошегува, че "очаква с нетърпение да отпразнува 58-ия си рожден ден". В събота той навършва 79 години.

Президентът на САЩ Джо Байдън е здрав и енергичен, състоянието му позволява да продължи да изпълнява задълженията на държавния глава. Това се посочва в доклада на лекаря на американския лидер, публикуван в петък от Белия дом.

„Президентът Байдън, който е на 78 години, остава здрав, активен, той е в състояние да изпълнява успешно задълженията на президента, които включват функциите на ръководителя на изпълнителната власт на правителството, държавен глава, главнокомандващ“, казва се в документа. /БГНЕС