8 кг. наркотици и над половин милион лева иззеха при спецакция криминалисти от СДВР

Предварителна работа на служители на сектор "Наркотици" към СДВР доведе до задържане на големи количества дрога след наркосделка. Спецоперацията за противодействие на разпространението на наркотични вещества в квартал "Витоша" е проведена на 22 февруари, съобщиха от пресцентъра на МВР.


В хода ѝ, след покупко-продажба на наркотични вещества, в района на столичния булевард „Симеоновско шосе", криминалистите задържали двама мъже. Последвали полицейски действия в жилище, ползвано от продавача, е разкрита наркооранжерия. Открити са 63 саксии с растения, оборудване за отглеждането им, електронна везна, суха тревиста маса и бяло прахообразно вещество. Процесуално-следствени действия са проведени и в подземен гараж, ползван от 40-годишния мъж, откъдето са иззети множество пликове, съдържащи тревиста маса и различни по цвят и вид прахообразни вещества, както и сумата от 560 000 лева. Резултатите от експертната справка показват, че иззетите количества са 5 кг марихуана, близо 2 кг MDMA и почти килограм /925.61 грама/ кокаин.

Първоначално двамата мъже са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа и по случая е образувано досъдебно производство по чл. 354 А от НК. Единият от тях, 24-годишният клиент, е освободен след изтичане на мярката. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура 40-годишният е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" за срок до 72 часа./БГНЕС

Тагове: