8-ми декември пак напълни зимните курорти с пакети от 99 до 250 лева

Студентският празник 8-ми декември отново е повод студентите да му отпуснат края и да вдигнат глави от университетските банки. Традиционно голяма част от възпитаниците на висшите учебни заведения у нас потеглят към курортите в планината, за да се почерпят.


И тази година хотелите в Банско, Боровец и Пампорово са пълни и се радват на засилен интерес в навечерието на празника, предаде репортер на БГНЕС.

„Тази година имаме много по-голям интерес откъм хотели, механи и изпълнители, като само в Банско са се записали около 2 000 студенти“, заяви пред БГНЕС Борис Карагеоргиев, собственик на „Mistral Travel and Events”. Той коментира, че желаещите да отпразнуват своя студентски празник в Пампорово, близо до Смолян, са малко по-малко от 2000, но въпреки това всички места вече са запълнени.

„В Банско цените варират от 75 лева в зависимост от хотела и дали той включва закуска и вечеря. За хотелите, в които има предвидени 2 нощувки и 2 закуски цените са започват от порядъка на 130 лева, а тези, за които има и празнична вечеря - 149 лева. Така студентите получават едно незабравимо изживяване и то през целия уикенд от 8-10 декември“, обясни Борис Карагеоргиев.

От „Рапсоди Травел“ също заявиха за БГНЕС, че курортът Банско е запълнен за предстоящия празник.


„Всички бройки са ни запълнени, остават само 2-3 места, като цените варират от 99 - 249 лева в зависимост от предпочитанията за хотел. Топ изживяване студентите могат да получат и в пет-звезден хотел като за 2 нощувки, 2 закуски и празнична вечеря цената стартира на 249 лева на човек“, обясняват от „Рапсоди Травел“.

От община Банско също коментираха за БГНЕС, че се очаква целият курорт да е запълнен.

„Очакваме традиционно много млади хора, защото младостта е силата и духа на държавата”, казаха от екипа на кмета Стойчо Баненски. /БГНЕС

Тагове: