96 арестувани мафиоти в Италия

Рано тази сутрин италианската полиция арестува 96 човек в град Бари в рамките на мащабна операция за борба с организираната престъпност, съобщи говорител на силите на реда.

Операцията е проведена съвместно със специалните подразделения на полицията и карабинерите, координирана от местното управление за борба с мафията. Основният удар на силите на реда е бил срещу мафиотския клан Стришулио, който контролира на практика цялата престъпна дейност в град Бари и едноименната провинция.

Арестувани са 96 души, а други трима са под домашен арест. На всички са им повдигнати обвинения за участие в мафиотска дейност, търговия с наркотици, изнудване, нанасяне на тежки телесни повреди, незаконно притежание и носене на оръжие и други престъпление. По това дело са разследвани общо 147 души.

Днешните арести са резултат от продължително разследвани, в рамките на което са установени и документирани подробно престъпната йерархия и методите на действия на мафиозите във връзка с контрола над територията от 2015 година до момента. Забележителното в случая е, че на някои от престъпниците, разследвани по това дело, заповедите за арест са им връчени в затвора, където вече излежават присъди за други престъпления. /РИА Новости