А.Ковачев: ИФИМЕС е част от "Дълбоката държава", Заев дължи отговори !

"Словенските" съветници-лобисти на Заев продължават да клеветят по адрес на България. В днешния им анализ, им проблясва "гениалното" заключение, че за 14 години, откакто България е членка на ЕС, не е успяла да изгради европейска идентичност и постоянно се сблъсква с криза на своята идентичност.

Според тях, процесът на българизация (на македонците) е бил насилствен. Също така те смятат, че българското правителство е хибрид между орбанизъм и тръмпизъм, заченат с криминалност и мафия!

Това написа евродепутатът и заместник-председател на Европейската народна партия Андрей Ковачев. "Чудна работа, от една страна, премиерът Заев отказа да се разграничи от своите съветници, нито пък да осъди докладите им хулещи България и Германия. От друга страна, нито една македонска медия не посмя да зададе въпроси за това кой е този институт и защо са използвани от правителството в Скопие срещу България.

Такова притеснение, такъв страх да се говори по тази тема, ще да има някакво обяснение. Или нещо много голямо което трябва да се скрие на всяка цена? Дали пък не е, защото тази лобистка фирма е всъщност само върхът на айсберга, наречен "Дълбока държава", не само в РСМ, но и в цяла бивша Югославия? Дали директорите на ИФИМЕС не са, всъщност, инструментариумът на старата югославска и комунистическа УДБА? Дали защото "словенският тръст" не са и сред първите, които лобират за създаване на белградското изобретение с юго корени "Мали Шенген"? Или пък, както съвсем ясно го дефинира кореспондента в София на държавната Македонска Информационна Агенция Николай Кръстев, защото "словенските" съветници на Заев са "сръбски агенти и това се знае от 2003г"?, пише още Ковачев и подчертава: Чудно е и друго, защо му е на премиера Заев да подписва още през лятото на 2017г. щедър лобистки договор и наема като свои лични съветници "сръбски агенти работещи срещу прозападните държави на Балканите"? Дали "добрият" Заев е пак подведен от лоши хора, или пък защото Заев не е това, което някои (включително и в България) все още искат да вярват, че е? Все въпроси, на които се дължат отговори. Премиерът Заев дължи отговори. Неговите апологети и щатни и нещатни фенове също дължат отговори. /БГНЕС