А.Ковачев: Петков е отчайващо повърхностен, готов е да извърши национално предателство

Да го кажем направо: Петков е абсолютно неподготвен, не разбира темата, отчайващо повърхностен е и е готов да извърши национално предателство.

Това каза евродепутатът Андрей Ковачев по повод последните изявления на премиера Кирил Петков за отношенията между България и РС Македония, предаде репортер на БГНЕС.

Вчера Петков каза следното: Искам да кажа абсолютно ясно послание за всички българи и хора от Северна Македония - работим с Ковачевски по много координиран начин. Много фокусирани срокове. Поставихме си няколко поетапни цели, които трябва да бъдат постигнати. РСМ има място в европейското семейство, колкото се може по-бързо. Нашето правителство е ангажирано да постигне този резултат, колкото се може по-експедитивно. Има няколко поетапни цели, които трябва да изчистим, включително защитата правата на малцинствата

"За каква експедитивност от българска страна говори Петков? За какви малцинства говори този човек? Какви меморандуми ще подписва? Какъв напредък има историческата комисия? Външно министерство участва ли в преговорите или е изолирано? Кой въобще "преговаря"?, попита Ковачев и подчерта: Само празни приказки, но този човек може да направи огромна щета на нашето Отечество за много дълго време! Категорично не трябва да позволим това предателство!

Според евродепутата "в Скопие са станали ужасно нагли, защото Петков ги е уверил, че той ще ги пусне"! "Да го кажем направо: Петков е абсолютно неподготвен, не разбира темата, отчайващо повърхностен е и е готов да извърши национално предателство", каза още Ковачев. /БГНЕС